OSTEOPATIE PEDIATRICĂ

– BEBELUȘI ȘI COPII – 

ÎN PIATRA NEAMȚ

 

„Cea mai puternică modalitate de a schimba lumea este

de a-i lăsa pe bebeluși să își spună povestea.”

(Claudia Versluis)

CE ESTE TERAPIA PENTRU BEBELUȘI ȘI COPII?

Toți bebelușii au trecut printr-o călătorie intensă de la concepție, sarcină și prin procesul nașterii și, când ajung la prima sesiune de terapie, au deja o multitudine de povești diferite de viață de transmis și au o mulțime de motive diferite pentru care ei ar avea probleme cu somnul, hrănirea, digestia sau ritmul în care progresează.

Bebelușii vor aduce nu numai dinamica complexă a vieții de familie, ci și istoria lor generațională maternă și paternă. Vor aduce povestea sarcinii lor. Cum a fost pentru ei din punct de vedere nutrițional, emoțional și chiar spiritual? A fost uterul un loc sigur? Cum a fost nasterea? Poate că a fost ușor pentru mamă, dar a fost ușor pentru copil? Cum au fost primiți în această lume? Toate aceste aspecte ar fi putut fi experimentate într-un mod pozitiv sau negativ, sau o combinație a celor două, dar rareori indiferent. Ele formează modul în care bebelușii percep și relaționează cu mediul lor și cu noi ca terapeuți.

Experiențele legate de sarcină și naștere formează punctele forte și resursele care îi ghidează la vârsta adultă; dar au și potențialul de a crea „boală” și stări de boală atât fizic, cât și psihologic. Abordând aceste aspecte la o vârstă atât de fragedă, putem atenua efectele negative ce pot apărea mai târziu în viață.

Sesiunea durează aproximativ o oră, în care pot să existe momente de tratament și de pauză. 

După o sesiune schimbarile care apar în organism în urma tratamentului tind să dureze aproximativ 24 de ore pentru a se integra. 

PRIMA SESIUNE DE TERAPIE. LA CE SĂ VĂ AȘTEPTAȚI?

Întâlnirea inițială include un istoric al sarcinii, povestea nașterii și provocărilor din primul an de viață (pentru copii), o evaluare blândă și tratament. Tratamentul include o serie de tehnici din Terapia CranioSacrală și Osteopatie.

Terapia este foarte blândă și implică un contact usor al mâinilor mele cu corpul bebelușului/ copilului pentru a asculta ritmurile interne subtile. S-ar putea să țin mâinile pe partea inferioară a coloanei vertebrale, pe gât, burtă, cap sau în alte locuri.

Pot lucra cu el sau ea în timp ce bebelușul este alăptat/ hrănit cu biberonul sau în timp ce îl țineți în brațe sau în timp ce el/ea doarme. Uneori bebelușii pot să adoarmă în timpul tratamentului, dar se poate întâmpla ca aceștia să elibereze emoții sau să plângă în timpul tratamentelor.

Tehnicile terapiei sunt foarte blânde și nu provoacă durere. Confortul emoțional și fizic al bebelușului/copilului și al părinților este prioritar pentru mine.

PENTRU BEBELUS, CĂROR PROBLEME DE SĂNĂTATE SE ADRESEAZĂ?

Forme asimetrice ale capului (ex. plagiocefalie) sau față/maxilar și torticolis

Fren labial și lingual

Naștere asistată medical (forceps, vacuum, cezariană), cu traumatism/rănire la naștere, cu durată foarte scurtă sau foarte lungă

Naștere prematură sau un timp îndelungat de spitalizare la Terapie Intensivă

Complicații în timpul sarcinii

Dificultăți la alăptare sau hrănire cu biberonul

Stări emoționale intense (plânge mult, tresare des, speriat/ă, furios/furioasă, iritat/ă, nu este confortabil/ă în corp, se simte deconectat/ă)

Probleme legate de somn

Probleme digestive (constipație, vărsături, salivare excesivă, reflux, colici)

Înainte/după proceduri medicale (operație fren, alte proceduri medicale)

Probleme congenitale sau neurologice 

BENEFICII

Rezultatele variază de la un bebeluș/copil la altul, dar un singur tratament îi poate ameliora câteva din simptome. Majoritatea experimentează imediat rezultate vizibile.

  • Bebelușul/copilul pare mai calm, mai așezat, mai puțin tensionat, mai vocal și mai interactiv.
  • Îmbunătățirea confortului (de ex. mai puțin plans)
  • Îmbunătățirea gazelor, refluxului, colicilor, mai puțin sughiț etc
  • Mai puțină aversiune orală (refuzul sânului/biberonului) a bebelușului – mai puține gaguri și arcuiri, mai dispus/ă să sugă la sân.
  • Îmbunătățirea lactației / capacității de a suge pentru bebeluș.
  • Îmbunătățirea mișcărilor gâtului. 
  • Îmbunătățirea capacității de a mișca limba sau de a deschide maxilarul.

Dacă bebelușul/copilul suferă de o afecțiune menționată mai sus, atunci te invit să citești mai departe sau…

… să mă contactezi pentru a răspunde la întrebările tale și a stabili o consultație.

În această secțiune veți găsi răspunsul la cele mai frecvente întrebări legate de Terapia pentru bebeluși.

01. Cine nu poate beneficia de această terapie?

În cadrul terapiei pentru bebeluși/copii voi folosi și anumite tehnici din Terapia CranioSacrală și osteopatie. 

În puține cazuri, terapia CranioSacrală nu este recomandată. Printre acestea se numară: presiune intracraniană ridicată, accident vascular acut recent (recomandată după 2-3 luni), anevrism cerebral, fracturi craniene recente, hemoragie cerebrală, herniație a bulbului rahidian, anestezie epidurală recentă (recomandată după 2 săptămâni), scurgere a lichidului cerebrospinal, spina bifida (mielomeningocel), malformația Arnold Chiari.

Dacă aveți neclarități cu privire la condiția bebelușului/copilului, cere sfatul unui medic înainte de a veni la terapie. Efectuată de un terapeut certificat, terapia CranioSacrală nu va acționa niciodată împotriva a ceea ce dorește corpul tău să facă. Terapeutul CranioSacral nu va diagnostica și nu va recomanda tratament medicamentos sau întreruperea unui tratament medicamentos.

02. Cât durează o sesiune de tratament?

O sesiune de terapie durează aproximativ o oră.

03. De câte ședințe va avea nevoie?

Acest aspect depinde de sistemul nervos al bebelușului/copilului și de simptomele care sunt prezente. De multe ori se observă schimbări majore după prima sesiune. De cele mai multe ori este nevoie de câteva tratamente (o dată pe săptămână) pentru a rezolva problema.

Indicat ar fi ca bebelușul să fie adus la terapie o dată la 2-3 luni în primul an de viață.

04. Cine va veni cu bebelușul la terapie?

Bebelușul/copilul va fi însoțit la terapie de unul dintre părinți sau de amândoi. Dacă părinții nu pot veni, poate veni cu o persoană cu care există o relație de atașament. 

Ideal ar fi ca mama să primească și ea un tratament de Terapie CranioSacrală.

05. Cum pot face o programare?

Printr-un telefon (SMS & WhatsApp) la nr. 0724877088, Luni-Vineri 10:00-20:00 sau folosind formularul din pagina de Contact.

06. Unde se desfășoară sesiunile?

Sesiunile de terapie pentru bebeluși se desfăsoară în cabinetul din Piatra Neamț, la domiciliul pacientului și în alte orașe din România (voi anunța calendarul evenimentelor).  

07. Cum pot să anulez sau să reprogramez o sesiune?

Pentru reprogramarea sau anularea unei ședințe de terapie, poți trimite un mesaj sau suna la numărul de telefon 0724877088. Aș aprecia foarte mult dacă mesajul tău va sosi cu cel puțin 24 de ore înainte, pentru a oferi posibilitatea unei alte persoane aflate în nevoie să beneficieze de această ședință.

08. Cum pot face plata ședințelor?

Plata ședinței se face după terminarea sesiunii prin numerar.

Dacă alegi un pachet de ședințe (3/5 sau 7), plata se va face integral la finalizarea primei sesiuni.

Dacă dorești să achiți prin transfer bancar, te rog să mă anunți atunci când faci programarea pentru a întocmi factura fiscală aferentă serviciilor alese. 

Tabel de prețuri

ALEGE PACHETUL CARE ESTE POTRIVIT PENTRU TINE

Cum ajung cu bebelușul/copilul la terapie?

01

Solicită o programare

Solicită o programare. Puteți face asta de Luni până Vineri, în intervalul orar 10-20.

02

Completează un formular

Răspunde la câteva întrebări pentru a mă ajuta să te cunosc mai bine și să înțeleg mai multe despre motivul pentru care căuți terapie pentru bebelușul tău. 

03

Începi terapia

În funcție de terapia aleasă ne vom întâlni în spațiul fizic sau pe o platformă de comunicare online. 

VREI SĂ AFLI MAI MULTE DESPTRE MINE?

Află mai multe despre formarea mea în terapii pentru bebeluși/copii & terapia CranioSacrală și celelalte servicii pe care le ofer.