Zone ale corpului care vorbesc despre traumă

de | feb. 24, 2024 | Terapia CranioSacrală | 0 comentarii

Fiecare traumă fizică și emoțională care este suprimată, este exprimată de corp prin comanda sistemul nervos.

80% dintre mesaje călătoresc din corp la creier. Alți 20% călătoresc de la creier la corp. Prin urmare, TREBUIE să intrăm în corpul nostru pentru a ne vindeca.

Cele mai comune zone ale corpului care se „pregătesc pentru impact” sunt:

-Maxilarul: pe măsură ce ne îndreptăm de momentul traumei, una dintre cele mai comune zone unde creăm o tensiune de protecție este maxilarul. Acest lucru poate fi legat de traumatisme craniene, anxietate cronică sau chiar dacă ați fost nevoit să vă „mușcați limba” sau să suprimați nevoia de a vă exprima în cea mai mare parte a vieții. Acest lucru poate duce la dureri de cap, dureri de gât, scrâșnirea dinților și poziția capului înainte, de exemplu.

-Diafragma: Putem să avem o imagine a stării sistemului nostru nervos prin calitatea și consistența respirației noastre. Contracția cronică a diafragmei și respirația superficială pot fi asociate cu traume de mare impact și suprimarea emoțiilor. Când ne ținem respirația, strângem diafragma și ridicăm umerii, o facem pentru a proteja zona superioara a corpului care conduce la tensiuni și la o poziție toracică superioară rotunjită.

-Mușchiul psoas: Funcția majoră a acestui mușchi este flexia articulației șoldului. Aceasta este principala legătură între trunchi și partea inferioară a corpului. Pot apărea probleme, cum ar fi durere lombară, disfuncție pelvină, șolduri strânse și durere, atunci când stresul sau trauma influențează acest mușchi să devină contractat cronic.

-Planșeul pelvin: nu este un secret pentru nimeni că acesta este spațiul central al corpului feminin, format din podeaua pelvină și sistemul reproducător. Acest spațiu nu conține doar viața, ci și emoțiile asociate cu viața însăși. Deoarece acest spațiu este atât de interconectat cu sexualitatea și reproducerea, poate fi o zonă majoră pentru traume stocate. Acest lucru poate duce la disfuncții ale zonei pelvine, perturbări menstruale și, din nou, dureri de șold și de spate.

În ce alte zone ale corpului ați observat că sunt acumulate stresul și tensiunea?

Te invit să adresăm toate aceste simptome în cadrul unei sesiuni de Terapie CranioSacrală.

Sursa materialului: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31728781/

alăptare anxietate apppah atasament atașament atm avort concepție conștiință cărți depresie depresie postpartum doliu emotii de mama emotii de tata epigenetica evenimente infertilitate nastere organe osteopatie osteopatie viscerală pierdere sarcină primii 3 ani sarcină sistem medical sistemul medical studiu de caz terapie craniosacrala terapie craniosacrală terapii manuale bebeluși trauma vindecare

S-ar putea să găsești interesante și articolele..

Locul fricii în corp

Locul fricii în corp

Ce este frica? „Frica este una dintre emoțiile umane fundamentale, ce apare ca răspuns la o amenințare externă care pune în pericol viața sau integritatea ființei, în mod real sau perceput ca real. Ea se referă la răspunsul biochimic, dar și cel emoțional al ființei...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bine ai venit pe pagina de Blog

Eu sunt Monica, mamă, specialist în terapii pentru mame, bebeluși și adulți & facilitator în terapia CranioSacrală.

CATEGORII