TERAPIA CRANIOSACRALĂ pentru
FERTILITATE ȘI FIV – PIATRA NEAMȚ
În lunile care au dus la conceperea copilului meu, am fost conștientă că corpul meu urma să devină un vas pentru realizarea unui nou corp uman. Eu și soțul meu am trimis un apel către univers – ca și cum ar fi postat un anunț pe un site web galactic – în care spuneam cine suntem și ce am putea oferi unui suflet care dorea să ni se alăture. Ne-am desfășurat activitățile zilnice într-o dispoziție de așteptare solemnă și de capitulare profundă: avea să fie atras un suflet de noi?
Într-o dimineață senină de mai, când aerul era plin de parfumul florilor de primăvară, am primit sufletul copilului nostru așa cum ne-am conceput. „Dragă”, îmi amintesc că am spus în interior, „dacă noi concepem corpul tău fizic în această dimineață, să ai o viață vastă și luminoasă.” (Laura Uplinger)
DESPRE TERAPIA CRANIOSACRALĂ PENTRU FERTILITATE ȘI FERTILIZARE ÎN VITRO (FIV)
Dacă te confrunți cu lucruri precum infertilitate, dureri pelvine sau vaginale, crampe menstruale, dureri de spate, sindromul ovarului polichistic (PCOS) sau cicluri menstruale neregulate…
Dacă ați încercat de mai multe ori să aveți o sarcină și copilul încă nu a apărut…
Dacă există traume legate de maternitate (ex. doliu prenatal sau perinatal)…
Dacă simțiți anxietate și multe efecte secundare ale tratementelor în cadrul procedurii de FIV…
Te invit să citești mai departe și să descoperi care sunt beneficiile pe care Terapia CranioSacrală le aduce pentru corpurile voastre (fizic și emoțional) și pentru familia voastră.
CE ESTE TERAPIA CRANIOSACRALĂ?
Terapia CranioSacrală este o terapie manuală, blândă, non-invazivă și puternică, care aduce beneficii sănătății întregului corp, tratează o multitudine de afecțiuni și este eficienta pentru sugari, copii și adulți. Deși terapeutul folosește o atingere foarte ușoară, pentru corp este profund transformatoare și vindecătoare atât fizic, emoțional, mental și spiritual. Puteți citi mai multe aici.
CUM SUSȚINE TERAPIA CRANIOSACRALĂ FERTILITATEA ȘI FIV?
Terapia CranioSacrală poate ajuta la suținerea fertilității și FIV facilitând organismul să regleze nivelul hormonilor, reducând nivelul de stres (unul dintre marile obstacole în fertilitate), reducând tensiunea fizică și îmbunătățind ovulația și conectarea cu mesajele corpului.
Haideți să luăm fiecare beneficiu în parte și să vă ofer mai multe informații.
BENEFICII
Reduce tensiunea fizică
Dacă mușchii pelvieni sunt întotdeauna într-o stare ușor contractată din cauza stresului, aceasta ar putea duce la o structură pelviană nealiniată, uter înclinat sau trompele uterine răsucite. Alinierea greșită a structurii pelvine, cuplată cu tensiunea în zona inferioară a spatelui sau a podelei pelvine, afectează, de asemenea, nervii și fluxul de sânge și alimentarea organelor de reproducere, făcând dificilă conceperea sau menținerea unei sarcini.
De asemenea, traumatismele/leziunile, tensiunea cronică, îndepărtarea polipilor, mișcările repetitive, postura proastă și intervențiile chirurgicale, cum ar fi cezariana, pot produce aderențe. Aceste aderențe (care pot fi deosebit de supărătoare în zona pelviană și pot interfera cu concepția) pot fi reduse prin terapia CranioSacrală.
S-a demonstrat că terapia CranioSacrală poate ajuta prin facilitarea țesuturilor uterului să devină mai receptiv la primirea embrionului și ajutând la implantare, precum și reducerea disconfortului (balonare, crampe, durere de cap) de la toate acele medicamente prenatale și de sarcină care sunt necesare în cazul unei FIV.
Ajută la obținerea unui echilibru emoțional.
Când femeile se confruntă cu disfuncții hormonale și se luptă cu fertilitatea, corpurile își spun adevărurile și nevoile profunde. Conectarea cu corpul aduce conectare și cu straturi mai profunde de durere din experiențe precedente traumatizante, care se cer a fi integrate pentru a crea un mediu optim pentru viitorul copil.
În timpul sesiunilor de terapie discutam despre aceste provocări emoționale, despre cauzele lor și cum se integrează „povestea emoțiilor” în cadrul mai amplu. Eliberând povestea emoțională, simptomatologia asociată se diminuează conșiderabil.
Te ajută să procesezi problemele fizice și emoționale din propria ta poveste de când ai fost un gând în mintea părinților tăi sau de la sarcina/sarcinile anterioară/anterioare, într-un mod care lasă spațiu pentru ca noua sarcină și nașterea să fie trăite diferit.
BENEFICII (continuare)
Reducerea nivelului de stres
Stresul poate afecta direct capacitatea ta de a concepe și dezvoltarea sănătoasă a bebelușului tău. Studiile arată că a fi stresat în curând pentru a fi mamă poate afecta chiar și dezvoltarea copilăriei bebelușului tău pe parcurs. Experimentarea unui nivel ridicat de stres în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea sistemului nervos al bebelușului, funcția cognitivă, microbiomul (bacteriile sănătoase) și comportamentul lor viitor. Preconcepția, sarcina și creșterea copiilor pot fi momente stresante. Putem schimba modul în care organismul răspunde la stres prin angajarea sistemului nervos parasimpatic.
Când suntem relaxați și lipsiți de stres, corpul nostru este în stare parasimpatică. Starea parasimpatică este cea care ne permite să ne odihnim, să digerăm și să ne reproducem. Acesta este opusul stării simpatice, care excită și determină corpul nostru să acționeze într-un mod de luptă sau de fugă. Când ne confruntăm cu un adevărat pericol, ultimul lucru de care avem nevoie pentru a scăpa și a scăpa de pericol este să ne odihnim, să digerăm mâncarea sau să facem un copil. Sistemul nervos simpatic declanșează eliberarea hormonilor de stres, care ne inundă mușchii cu sânge, ne măresc pulsul și ritmul cardiac și ne pregătesc corpul să lupte sau să fugă în efortul de a rămâne în siguranță. Când pericolul a dispărut, răspunsul normal este ca corpul nostru să revină într-o stare parasimpatică și să ne continuăm viața calmă – cel puțin până când apare următoarea „amenințare”. Cu toate acestea, atunci când experimentăm stres continuu sau profund, totuși – poate din cauza unui eveniment traumatic sau a provocărilor de zi cu zi din viața de zi cu zi care au scapat de sub control – corpul nostru petrece mai mult timp în starea de simpatie, afectând capacitatea de a rămâne gravidă.
Pentru o fertilitate optimă, trebuie să creăm un mediu cu stres scăzut atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Dacă ești într-o stare de calm, trimiți semnale către pântecul tău că momentul este potrivit pentru concepție, sarcină, naștere, alăptare și creșterea copilului într-un mediu sigur.
Journal Human Reproduction a publicat un studiu care a constatat că femeile extrem de stresate „au avut cu 29% mai mult timp pentru a rămâne însărcinate în comparație cu alte femei și că riscul lor de infertilitate s-a dublat”. Pentru a crește șansele de a rămâne însărcinate, cercetătorul principal a spus că „eliminarea factorilor de stres înainte de a încerca să rămână însărcinate ar putea scurta timpul de care cuplurile au nevoie pentru a rămâne însărcinate, în comparație cu ignorarea stresului”.
În aceste zile suntem bombardați cu informații de pe internet, știri și suntem în permanență în contact cu toată lumea. Sistemele noastre nervoase sunt în mod constant stresate și presate pentru a se recupera și a rămâne calm. Menținerea calmului emoțional și fiziologic este foarte important pentru cuplurile care încearcă să rămână însărcinate. Aici intervine Terapia CranioSacrală, ajutându-te să revii la modul parasimpatic.
Când ești într-o stare calmă, trimiți semnale către pântecul tău că momentul este potrivit pentru concepție, sarcină, naștere, alăptare și creșterea copilului într-un mediu sigur.
Reglează nivelul hormonilor
Este important să ne amintim că hormonii pot fi dezechilibrati din multe motive, iar unul dintre ele este stresul. Sub stres, suprarenalele pompează cortizolul și ne mențin sistemul nervos în modul excitat „luptă sau fugi”. Când creierul tău simte această stare de entuziasm și amenințare, redirecționează atenția de la producerea de hormoni sexuali către producția de cortizol.
Poate cel mai apreciat aspect al terapiei CranioSacrale este capacitatea sa de a „reechilibra propriile sisteme ale corpului”, inclusiv hormonii, care ne ajută să ducem o sarcină de succes.
Dereglările hormonale în cazul FIV (Fertilizare in Vitro). Terapia CranioSacrală poate sprijini, de asemenea, capacitatea corpului dumneavoastră de a face față numeroaselor schimbări care au loc în sistemul hormonal ca urmare a medicației FIV. Sistemul neuro-endocrin este dansul intim al organismului între hormoni și sistemul nervos.
Dacă fertilitatea și concepția reprezintă o provocare pentru voi, atunci te invit să citești mai departe sau…
… să mă contactezi pentru a răspunde la întrebările tale și a stabili o consultație.
În această secțiune vei găsi răspunsul la cele mai frecvente întrebări legate de
Terapia Craniosacrală.
01. Cine participă la sesiunea de Terapia CranioSacrală? Femeia, bărbatul sau amândoi?
Terapia CranioSacrală tratează ambii parteneri, adesea simultan, pentru cauzele hormonale, structurale și emoționale din spatele incapacității de a concepe.
Dacă încercați să rămâneți însărcinată, vă recomand să luați în considerare o sesiune în tandem, deoarece problemele legate de concepție, sarcină și naștere afectează nu doar o persoană, ci întreaga familie. Munca cu adevărat eficientă în acest domeniu necesită o perspectivă extinsă care să susțină structura familiei în ansamblu.
02. Cine poate beneficia de Terapia CranioSacrală?
Această terapie este benefică la toate vârstele de la nou-născuți (din primele ore de viață), bebeluși, copii, gravide, adulți, vârstnici.
În acest moment pot oferi terapie CranioSacrală pentru copii peste 7 ani, adulți și bătrâni.
Pentru terapii manuale pentru bebeluși, accesați sectiunea: Terapii pentru bebeluși.
03. Cine nu poate beneficia de această terapie?
În puține cazuri, terapia CranioSacrală nu este recomandată. Printre acestea se numară: presiune intracraniană ridicată, accident vascular acut recent (recomandată după 2-3 luni), anevrism cerebral, fracturi craniene recente, hemoragie cerebrală, herniație a bulbului rahidian, anestezie epidurală recentă (recomandată după 2 săptămâni), scurgere a lichidului cerebrospinal, spina bifida (mielomeningocel), malformația Arnold Chiari.
Dacă ai neclarități cu privire la condiția ta, cere sfatul unui medic înainte de a primi o ședință de terapie CranioSacrală. Efectuată de un terapeut certificat, terapia CranioSacrală nu va acționa niciodată împotriva a ceea ce dorește corpul tău să facă. Terapeutul CranioSacral nu va diagnostica și nu va recomanda tratament medicamentos sau întreruperea unui tratament medicamentos.
04. Cât durează o sesiune de tratament?
În jur de 60-90 minute, în funcție de nevoile pacientului.
Prima sesiune cuprinde și evaluarea pacientului și va dura între 70-100 minute.
05. De câte ședințe voi avea nevoie?
Chiar și o sesiune de terapie pentru amnândoi va aduce o schimbare. Recomand un minim de 3 sesiuni de persoană.
06. Cum trebuie să vin îmbracat/ă?
La terapia CranioSacrală este indicat să vii îmbrăcat/ă cu haine lejere.
07. Ce este nevoie să aduc cu mine?
În principiu nu trebui să aduci nimic cu tine, dar dacă ai un diagnostic medical ar fi bine să aduci documentația asociată acestuia.
08. Îmi trebuie referință de la doctor?
Nu, nu ai nevoie de referință de la doctor pentru a veni, tot ce ai nevoie este deschiderea de a lucra holistic (corp, minte, suflet).
09. Unde se desfășoară sesiunile?
Sesiunile de terapie CranioSacrală în sarcină se desfăsoară în cabinetul din Piatra Neamț, la domiciliul pacientului și în alte orașe din România (voi anunța calendarul evenimentelor).
10. Cum pot face o programare?
Printr-un telefon (SMS & WhatsApp) la nr. 0724877088, Luni-Vineri 10:00-20:00 sau folosind formularul din pagina de Contact.
11. Cum pot să reprogramez sau să anulez o programare?
Pentru reprogramarea sau anularea unei ședințe de terapie, poți trimite un mesaj sau suna la numărul de telefon 0724877088. Aș aprecia foarte mult dacă mesajul tău va sosi cu cel puțin 24 de ore înainte, pentru a oferi posibilitatea unei alte persoane aflate în nevoie să beneficieze de această ședință.
12. Cum pot face plata ședințelor?
Plata ședinței se face după terminarea sesiunii prin numerar.
Dacă alegi un pachet de ședințe (3/5 sau 7), plata se va face integral la finalizarea primei sesiuni.
Dacă dorești să achiți prin transfer bancar, te rog să mă anunți atunci când faci programarea pentru a întocmi factura fiscală aferentă serviciilor alese.
Tabel de prețuri
ALEGE PACHETUL CARE ESTE POTRIVIT PENTRU TINE
O sesiune de terapie CranioSacrală
Pachet de 3 sesiuni de terapie CS
Pachet de 7 sesiuni de terapie CS
CUM SĂ ÎNCEP TERAPIA?
01
Solicită o programare
Solicită o programare. Poți face asta de Luni până Vineri, în intervalul orar 10-20.
02
Completează un formular
Răspunde la câteva întrebări pentru a mă ajuta să te cunosc mai bine și să înțeleg mai multe despre motivul pentru care cauți terapie.
03
Începe terapia
În funcție de terapia aleasă ne vom întâlni în spațiul fizic sau pe o platformă de comunicare online.
VREI SĂ AFLI MAI MULTE DESPTRE MINE?
Află mai multe despre formarea mea în terapia CranioSacrală și celelalte servicii pe care le ofer.